Wanneer jij u wordt !

Instagram

has returned invalid data.
My Reports

Het gebeurde op een gewone doordeweekse dag. Ik had mijn handen even vrij en besloot de stad in te gaan. Door de winkelstraten slenteren op je dooie gemak, zelf bepalen welke winkel je ingaat en zonder afleiding nadenken of je nou wel of niet tot een aankoop overgaat. Als moeder van drie zijn dit geen vanzelfsprekende dingen meer. En wanneer ik dan alleen door die drukke Kalverstraat loop bekruipt mij altijd een gevoel van vrijheid. Het ‘net als vroeger’ gevoel. Ik hoefde nergens rekening mee te houden, ik had geen idee waar ik naar toe liep en had geen tijdsbesef. De wereld lag aan mijn voeten en ik zweefde op een wolkje van vrijheid. Wat was jong zijn toch heerlijk! En zo snuif ik dat gevoel weer op en waan ik mij weer jong en vrij!

Net als “in the old days”  heb ik een flinke tijd in de Mango rondgehangen, uitgebreid kleding gepast en een aardige selectie uitgekozen. Voor de kassa staat een flinke rij en het gaat tergend langzaam. Ik vraag mij weleens af of ze dit expres doen, want het lange wachten tussen die rekken kleding resulteert bij mij vrijwel altijd in nog meer aankopen. Een extra shirt of blouse is altijd mooi meegenomen en omdat je er heel vaak komt weet je precies wat je maat is dus….1 + 1 = 2!

Voor mij staat een knappe, hippe jonge vrouw helemaal gekleed volgens de laatste mode. Ze draagt een stoere gescheurde jeans, een croptop waaronder haar navel tevoorschijn komt, een teddy jas, chelsea boots en er prijkt een flaphoed op haar hoofd. Ze heeft net als ik een flink stapeltje in haar handen. We hebben blijkbaar dezelfde smaak want zij heeft ook gekozen voor die leuke broek met kekke print en ook die ene blouse (maar dan in een ander kleur) waar ik over twijfelde maar toch heb genomen. Zie je, ik ben ook super hip en ik voel mij nog zekerder over mijn aankopen.

Zij heeft ook nog een mooie jas over haar arm hangen wat meteen mijn aandacht trekt. Mooie stof, mooie kleur, die wil ik eigenlijk wel even van dichtbij bekijken. Ik vraag aan haar waar hij hangt en ze wijst de richting aan om er vervolgens aan toe te voegen;

U mag er wel even naar toe lopen hoor! Dan houd ik uw plekje wel even vrij”.

En daar ging ik……al tuimelend van mijn “jong zijn” wolkje af. Het bewijs dat ik echt niet jong meer ben komt keihard binnen. Vol twijfel leg ik de kleding, want die broek en die blouse lijken nu ineens toch niet zo’n goed idee, op de toonbank neer.

Heeft u alles kunnen vinden? vraagt het meisje bij de kassa. Grrrrrrr!

 

 

 

 

You might also like