Superfoods! What about….ginger?

Instagram

did not return a 200.

Tegenwoordig schijnt het goed te zijn om naast je gewone voeding ook superfoods te eten. Het zou übergezond zijn en wonderen verrichten voor je gezondheid. En ja, ik ben helemaal mee gegaan in de hype en eet ze inmiddels ook. Maar wat zijn die zogenaamde superfoods nu eigenlijk? Een officiële definitie is er niet. Toch wel handig als ik in ieder geval weet wat ik eet, dus ik neem ze stuk voor stuk onder de loep en zal er een klein en simpel ‘report’ over schrijven.

Gember

Gember is de wortelknol van de gemberplant. Gingerol, shogaol en zingiberene zijn de belangrijkste bouwstoffen van gember en deze bevatten veel anti-oxidanten. Andere voordelen van gember zijn o.a.; Het bevat enzymen die de stoelgang bevorderen, het bevordert de bloedcirculatie, het helpt je lichaam te ontgiften en het helpt bij misselijkheid en griep. Behalve de vele vitamines en mineralen  zou gember ook ontstekingsremmende stoffen bevatten. En heb je snel last van je darmen? Gember verhelpt een opgeblazen buik. De altijd gek gevormde knol heeft een aparte smaak waar je echt van moet houden. Je kunt de knol vers kopen, als poeder of als siroop. Samen met knoflook is gember één van de basisingrediënten in vele Aziatische keukens. Ik vind het heerlijk in mijn thee of samen met munt en citroen in een glas water. Maar de ingelegde gember die je altijd bij je sushi krijgt vind ik het allerlekkerst.

www.gezondheidsnet.nl

You might also like