Stap jij zelfverzekerd het strand op?

Instagram

has returned invalid data.
My Reports

Als de lente aanbreekt schieten veel vrouwen in de bikini-stress. Want de zomer komt er aan en dat betekent dat snel het moment gaat komen dat die bikini of badpak aan moet. En ook al koop je de mooiste die je kunt vinden, je geeft toch aardig wat bloot van jezelf. De meeste vrouwen zijn behoorlijk kritisch op zichzelf, want we hebben te dikke dijen, cellulite, rare voeten, dikke knieën, een vetrolletje op de buik, te brede heupen, bovenarmen zijn niet strak genoeg, te kleine borsten, te grote borsten, dikke enkels, te weinig vormen of juist teveel vormen, noem het maar op… En wij vrouwen zijn er een kei in om al die kritische punten, die je trouwens vaak alleen zelf ziet, onder een giga-vergrootglas te leggen. Dus gaan we als het bikini-seizoen in aantocht is massaal op dieet ,volgen een sapkuur om te detoxen en/of schroeven we de sportschool bezoekjes flink op om er in ieder geval nog het beste van te maken.

Ik doe dat ook, maar wat ik ook bereik na een paar maanden flink mijn best doen, ik blijf mij toch een beetje ongemakkelijk voelen op het strand of bij het zwembad. Ik loop nou niet bepaald zelfverzekerd naar de waterlijn vanaf mijn veilige strandbedje en als ik naar het strandtentje loop voor een ijsje doe ik altijd mijn pareo om. Ook ben ik mij akelig bewust van mezelf als ik naar een vol zwembad loop om even onder te dompelen. Ik ben altijd blij als ik ‘onder’ ben.

Zoals jullie weten vind ik het helemaal niks om in mijn blootje rond te lopen in gezelschap van andere mensen (hier lees je daar alles over), maar ik heb het ook in mijn bikini. Ondanks dat ik op zich wel tevreden ben met mijn lichaam. Nou ja,  als ik het voor het kiezen had gehad had ik wel wat anders uitgekozen, maar het is wat het is en ik vind het wel prima. (behalve mijn buik, maar dat vertel ik in een ander artikel)

Maar toch…tja…ik weet niet wat het is en dan raak ik ook nog snel geïntimideerd door vrouwen die er naar mijn mening heel erg goed uitzien in hun bikini. En waarom gaan die trouwens altijd op de bedjes voor mij liggen? Na wat gespeur op het internet ben ik er achter gekomen dat ik niet de enige ben die zich niet heel erg op haar gemak voelt in die paar centimeters stof.Een onderzoek van het Miss Natural Platform wijst uit dat maar 5% van de vrouwen zich goed voelt in bikini of badpak. Dus dat betekent dat zelfs de meeste vrouwen die ik benijd op het strand datzelfde onzekere gevoel hebben. Dat heeft mij wel aan het denken gezet…..Het blijkt maar weer, niets is wat het lijkt!

Goh, ik voel mij nu wel beter!

Ga je binnenkort een bikini kopen? Hier wat tips!

Trackback from your site.

You might also like

Comments

  • Joanne

    Written on 3 april 2017

    Goed artikel met een mooie boodschap! Er zijn inderdaad maar weinig vrouwen die echt helemaal tevreden zijn met hun lichaam. Juist daarom zouden we ons er eigenlijk minder zorgen om moeten maken, haha!

  • Maaike

    Written on 5 april 2017

    Dank je wel! Inderdaad, waar maken we ons eigenlijk druk om. 😉

Leave a Reply