Spaghetti vongole

Instagram

has returned invalid data.
Spaghetti alle vongole

Spaghetti vongole is misschien wel mijn meest favoriete gerecht. Het liefst eet ik deze verrukkelijke pasta 1x per week.
Het is een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag maar ook uitermate geschikt voor een gezellig etentje met vrienden. Hij staat in een handomdraai op tafel. Serveer deze pasta met een glas gekoelde witte wijn en het is gegarandeerd een succes. Zo simpel maar ooh zo lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

400 gram spaghetti
1 kilo vongole ( verkrijgbaar op de markt, viswinkel of groothandel)
3 tenen knoflook
chili vlokjes of 4 gedroogde chili pepertjes
1 klein bosje platte peterselie
250 ml witte wijn
olijfolie extra vierge
zout en vers gemalen peper
stokbrood of ciabatta

Tip: Let op je voorbereiding, dit gerecht is zo klaar dus je hebt niet echt de tijd om tussendoor te snijden etc.

Leg de schelpjes een uur van te voren in een bak met koud water. Daarna goed afspoelen en de kapotte schelpjes weggooien. Ook de schelpjes die openstaan en niet sluiten als je erop tikt.

Zet een grote pan met ruim water voor de spaghetti op het vuur.
De knoflook in plakjes snijden en de peterselie fijn hakken.

Voeg de pasta aan het kokende water toe met een snufje zout en kook deze ‘al dente’.

Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime pan, het liefst een hoge koekenpan of wok waar een deksel op past.
Bak de knoflook + chili heel kort en voeg vervolgens de schelpjes en witte wijn toe.
Pas op voor het spetteren! Snel een deksel op de pan en hussel de pan af en toe heen en weer. Door de hitte zullen de schelpjes open gaan. Controleer na 5 minuten of de schelpjes open zijn, schud goed door en haal de pan van het vuur. De schelpjes die niet open zijn gegaan gooi je weg.

De inmiddels gare pasta giet je af en voeg je samen met de peterselie bij de schelpjes. Alles goed door elkaar husselen zodat de smaak van de knoflook, chili, schelpjes en wijn goed door de spaghetti opgenomen wordt. Breng evt. op smaak met zout en peper.

Buon Appetito !

 

 

 

 

You might also like

Leave a Reply