Sapkuur; de do’s en don’ts!

Instagram

did not return a 200.

De lijstjes van de goede voornemens voor het nieuwe jaar worden weer opgemaakt. Het zou mij niks verbazen als op veel lijstjes een sapkuur staat. Want een sapkuur is hot! Even flink de boel reinigen en wat gewicht verliezen. De meningen van de experts over zo’n sapkuur zijn nog altijd verdeeld.
Waar sommigen bij zo’n kuur zweren, zijn anderen van mening dat jouw lichaam prima in staat is om zichzelf te reinigen. Of het nou helpt of niet, naar mijn mening kan het helemaal geen kwaad om een paar dagen (of langer) heel bewust met je lichaam en voeding bezig te zijn. Hier een paar tips!

Het is als leek niet verstandig om zelf met een sapcentrifuge aan de gang te gaan. Het beste zou zijn om een kuur onder begeleiding te doen (er zijn verschillende detox coaches op het internet te vinden) of om je in ieder geval te laten adviseren. Het is namelijk wel de bedoeling dat je tijdens de kuur de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Verschillende bedrijven maken het tegenwoordig makkelijk voor je. Je kunt een hele kuur gewoon via het internet bestellen en laten bezorgen. Of je kiest een heel pakket uit in een juicebar.

Een paar dagen op gezette tijden alleen een sapje drinken klinkt heel simpel maar dat is het echt niet! Je energiepeil gaat in eerste instantie flink naar beneden, je kunt bijverschijnselen krijgen als hoofdpijn en het enorm koud hebben. Het is daarom ook het beste als je rekening houdt met de kuur in jouw dagelijkse bezigheden. Dus doe een kuur in een rustige week waarbij je weinig afspraken buiten de deur hebt. Probeer feestjes en etentjes te vermijden en een yoga- of pilatesles is verstandiger dan een bootcamp-of spinningles. 

Zoals dat met veel dingen is: alles valt of staat met een goede voorbereiding. Dus weet waar je aan begint, laat je adviseren, zorg dat je van te voren alles in huis hebt, plan die week zo min mogelijk in en wees bewust van de eventuele bijverschijnselen die je kan krijgen. Hieronder vind je 4 links van bedrijven die voor jou een hele sapkuur kunnen verzorgen.

pluk9straatjes.nl / www.juicebro.com /  www.thecoldpressedjuicery.com / frecious.nl

 

You might also like