Frietjes van groenten zijn niet alleen gezond, ze zijn ook heel erg lekker! De bekendste variant zijn waarschijnlijk de frietjes van zoete aardappel maar ik vind frietjes van ‘vergeten’ groenten pastinaak nog veel lekkerder. Pastinaak zit vol met o.a. ijzer, calcium, kalium en foliumzuur, vitaminen E, C en B. Ook bevat deze wortel etherische oliën die heilzaam zijn voor maag- en darmklachten. In plaats van aardappelen doen deze frietjes het zeker goed bij de avondmaaltijd. Mijn kinderen vinden ze erg lekker, ik denk dat de zoete smaak van de pastinaak daar ook mee te maken heeft. Tip: Je kan ook een mix van zoete aardappel-en pastinaak frietjes maken.
Ik vind de pastinaak frietjes ook heerlijk als tussendoortje. Het stilt je lekkere trek en het is ook nog eens supergezond.
Pastinaak frietjes staan in een mum van tijd op tafel!
Dit heb je nodig;
Pastinaak, zwarte peper, zeezout, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder
zonnebloemolie/olijfolie, bakpapier
Zo doe je het;
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Je schilt de pastinaakwortels met een dunschiller en snijdt ze vervolgens in frietjes. Probeer de dikte van de frietjes een beetje gelijk te houden, ik snijd ze vrij dun want dan worden ze ook een beetje knapperig. Doe ze in een kom samen met een kleine scheutje olie, zwarte peper, een snuf knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder en een snuf chilipoeder. Hussel alles goed door.
Leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat en verdeel ze goed over het papier.
Dan gaan ze ongeveer 20 minuutjes in de oven. Keer de frietjes halverwege een keer om.
Haal de frietjes uit de oven en leg ze op wat keukenpapier.
Leg ze daarna in een schaal en voeg een klein beetje zeezout toe. Heerlijk!!
Hier een recept voor geroosterde kikkererwten. Ook zo lekker voor tussendoor!
Volg je de Facebookpagina van My Reports al?