De naam van mijn kind is niet helemaal duidelijk

Instagram

did not return a 200.
Sam en Maaike

Een naam uitkiezen voor je kind is toch wel een bijzonder moment. Behalve dat je natuurlijk een ontzettende leuke naam wilt geven, denk je (als het goed is) er ook over na of het een beetje ‘bekt’, het past bij de achternaam en/of het evt. leuk staat bij de broertje-of zusjenaam. Uiteraard kies je voor een naam waar je op dat moment veel affiniteit mee hebt. Die leuke actrice van de serie die je volgt of een naam die je ergens gelezen of gehoord hebt of je kiest voor een naam die in de top 3 staat bij SVB. Of je vernoemt je kind naar opa of oma, vader of moeder. Maar je kan er ook je creativiteit volledig op loslaten. In ieder geval is ‘de naam’ verzinnen één van de leukste klusjes tijdens je zwangerschap. Ik heb voor mijn kinderen voor korte namen gekozen; Sam, Jack en Puck. Helemaal duidelijk!
Zou je denken….

“Dit is mijn oudste dochter; Sam.”
“Dag Sem.”
“Nee, ze heet Sam.”
“Oh? Van Samantha? “
“Nee, gewoon Sam. Zoals je het schrijft.”
“Oh.”
………
………
“Nou, tot snel weer. Dag Maaike! Dag Sem!”

Zolang Sam en ik weten blijven mensen haar Sem noemen. Zelfs haar leerkrachten, die haar toch dagelijks in de klas hebben. En ook als ze al meerdere keren heeft aangegeven dat ze Sam heet blijft het Sem.
Ik heb weleens de uitleg gekregen; ik ken ook iemand die Sem heet, dus daarom vergis ik mij steeds.

SAM…. S-AAAAAA-M!

Ze is inmiddels 15 en wordt er nu helemaal opstandig van wanneer dit gebeurt. Zo opstandig dat ze niet meer reageert als ze zo wordt geroepen (hallo puberteit!). Of ze zegt er wat van.
Ze is jaren geleden tijdens een handbaltraining weggestuurd toen ze tegen haar trainer zei; ik heet Sam hoor. Nu was ik er niet bij en weet ik niet hoe Sam de boodschap bracht, maar als je als trainer na 2 jaar nog steeds die vergissing maakt kan ik mij voorstellen dat het op Sam een beetje raar overkomt.
Toen ik haar naam koos, vond ik het helemaal geweldig. Sam, een stoere naam voor een meisje. En nu wordt ze zo vaak Sem genoemd, dat was niet helemaal de bedoeling. Als je Sam verzint dan wil je ook graag dat iedereen haar zo noemt.
En Sam? Sam vindt haar naam maar niks.…

Vergissen is natuurlijk menselijk….maar haar naam steeds verkeerd uitspreken vind ik toch een beetje suf. En ik begrijp wel dat Sam het nog suffer vindt.

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply