My Recipes: Uiensoep

Instagram

did not return a 200.

In het weekend maak ik het liefst een pan soep. Lekker makkelijk en gezond. De klassieke uiensoep is één van mijn favorieten! Hier een makkelijk recept voor 4 personen.

8 middelgrote uien in ringen gesneden, 80 gram boter, 2 eetlepels bloem, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 250 ml witte wijn, zwarte peper en zout, 1,5 liter runderbouillon, 1 of 2 stokbroden, geraspte oude kaas (of gruyère)

Zo doe je het;

Smelt de boter in de pan (op niet te hoog vuur) en voeg de uien, laurier, tijm en zout toe. Bak dit op laag vuur ruim 30 minuten tot de uien glazig zijn. Hoe langer je ze bakt des te zoeter ze worden. Tussendoor blijven roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg de bloem toe en roer goed door. Dan langzaam de wijn en bouillon. Breng de soep aan de kook en laat het dan 20 minuten zachtjes pruttelen. Als laatste voeg je wat zwarte peper (evt nog zout) naar smaak toe.

Het stokbrood in stukjes snijden en bestrooien met de oude kaas. Leg ze op een bakplaat en heel even onder de grill tot de kaas is gesmolten. Giet dan de soep in warme kommen/borden en leg wat sneetjes brood in het midden.

Bon appetit!

 

You might also like