Een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijdsalade!
Benodigdheden voor 2 personen; grote zak gemengde sla met o.a rucola en eikenbladsla, 1 rode ui, 4 tomaten, 1 rode paprika, flinke hand walnoten, potje zongedroogde tomaten, 1 eetlepel kappers, 1 rol geitenkaas van 180 gram, 2 kleine speltbolletjes, halve citroen, olijfolie, zeezout. De oven op grill stand zetten.
Zo doe je het;
In een grote kom maak je de sla aan met het sap van de halve citroen, een scheut olijfolie en een snuf zeezout. De tomaten, parika en zongedroogde tomaten snijd je in stukjes en de ui in ringen. Dit hussel je samen met de kappers door de sla. De speltbolletjes snijd je in plakken, net als de geitenkaas. De plakken brood beleg je met de geitenkaas en gaan op de bakplaat even onder de grill. Heel even maar! Tot het brood lekker knapperig is en de geitenkaas een lichtbruin randje krijgt. De sla verdeel je over 2 borden met als topping de walnoten en de geitenkaas toastjes. Bon appetit!
Dit is de variatie die ik heel erg lekker vind maar je kan natuurlijk jouw eigen culinaire fantasie op deze salade loslaten.