Mijn naakte waarheid!

Instagram

did not return a 200.
Mijn naakte waarheid

Ik ben laatst een dagje in de sauna geweest. Heerlijk vind ik dat! Een dagje quality time met vriendin en met mezelf. Maar ik blijf moeite hebben met dat ‘in je blootje zijn’. Ik ben namelijk niet zo’n held in mijn blootje en ik ben altijd bang dat ik een bekende tegenkom. Ik ga ook het liefst op een bikini dag maar dat kwam niet zo uit dus daar ging ik met vriendin en mijn lekkere grote badjas…een dag in mijn blootje.

Op de parkeerplaats kun je mij er al op betrappen dat ik om mij heen kijk of ik niet een bekend gezicht zie rondlopen of een auto herken. (alsof ik het kenteken van de buurman uit mijn hoofd ken!?) Maar ik probeer mij altijd snel weer tot de orde te roepen en het los te laten. Want stel dat het zo zou zijn? Hoe erg is dat nou, denk ik stoer. Iedereen is bloot in zo’n complex dus so what als je een bekende tegenkomt. Trouwens, je bent zo ver van huis, hoe groot is die kans? In de kleedkamer kleed ik mij altijd uit tot mijn ondergoed. Dan gaat de badjas aan en daar wurm ik dan mijn ondergoed onder vandaan. Gelukkig behoort vriendin ook niet tot de groep vrouwen die in hun blote kont door de kleedkamer paraderen. Ik begrijp daar ook helemaal niks van. Even naar het toilet…even in de spiegel kijken aan de andere kant van de kleedkamer…even flink voorovergebogen iets uit je tas pakken. Of gewoon een leuke anekdote vertellen, wijdbeens en met de handen in de zij. Het komt op mij altijd een beetje provocerend over. Je kan toch naakt zijn op de plekken waar het moet. Waarom moet je in je blootje je haar föhnen?

Enfin, eenmaal in mijn badjas met een kopje muntthee kan ik redelijk ontspannen. Maar de gedachte:  ‘ Ik kom liever geen bekende tegen’ blijft wel door mijn hoofd spoken. Maar lieve vriendin wuift al mijn bezwaren weg en neemt het voortouw. We plannen een route en genieten van de verschillende sauna’s, lekker zwemmen en relaxen. Wel hang ik bij elke sauna of bad mijn badjas op het eerste haakje dat vrij is naast de ingang en kijk ik bij binnenkomst of er niet iemand zit die ik ken.Vele gesprekken en een lekkere lunch later besluiten we de allerlaatste sauna te nemen + het bijbehorende ijskoude bad. Omdat ik het zo warm heb sla ik toch dit keer dat vreselijke bad over en neem de koude stortdouche. Dan ben je er sneller vanaf zeg maar. Terwijl vriendin bibberend het koude bad instapt en daar van de één op de andere been wipt draai ik snel even wat halve rondjes onder de ijskoude douche om er vervolgens lachend weer achteruit onder vandaan te stappen. Ik grijp naar achter om mijn badjas van het haakje te pakken als ik tegen iemand opbots. Ik draai mij verschrikt om en kijk recht in het gezicht van de oh zo gevreesde “bekende”.

Werkelijk waar, zo ver van huis, zoveel mensen en dan…hij! ( inderdaad een hij!). Hij staat vóór mijn badjas met een grote lach op zijn gezicht. “ Hé Maaike?! “  “Eeh hoii, stamel ik…”. “Wat toevallig zeg! Hoe gaat het met je?”. Ik reik snel naar mijn badjas achter hem om er vervolgens snel in te glippen. “Nou inderdaad, heeeeul toevallig!”. Vanuit mijn ooghoeken zie ik hoe vriendin, die inmiddels uit het koude bad was gekomen, weer heel langzaam in het water verdwijnt. Het water is blijkbaar niet zo koud meer 😉 Na een nogal houterig gesprekje gaat hij gelukkig weer verder en komt vriendin proestend uit het water. Tja Maaike….What you fear is what you create!

 

You might also like