Mannenmode

Instagram

has returned invalid data.
My Reports

De meeste mannen en vrouwen hebben een totaal andere manier van winkelen. Waar mannen heel gericht shoppen, kan een vrouw eindeloos slenteren (tot grote ergernis van de man) op zoek naar het zoveelste item op haar verlanglijstje. Veel vrouwen volgen de modetrends op de voet en mannen zijn daar niet zo mee bezig, of toch wel? In ieder geval, ze maken vrouwen maar wat graag belachelijk over hun winkelgedrag.
Toen ik laatst op zoek ging naar nieuwe laarzen bood manlief aan om mee te gaan. Maar ja, de ene laars is de ander niet dus toen we de zoveelste winkel inliepen op zoek naar mijn droompaar kwamen de vragen. Maar wat wil je dan precies? Je hebt toch al zwarte laarzen? Hoezo is die hak te dun? Te hoog? Te laag? En zijn vraag die altijd terugkomt “Heb je niet al zoiets?” wordt sowieso naar het land der fabelen verwezen. Hij vindt het ook maar vreemd dat er altijd wel iets op mijn verlanglijstje staat. Want op een gegeven moment kom je toch op een punt dat je alles hebt? Haha, de lieverd! En als ik tijdens mijn zoektocht een paar leuke gympen zie staan is hij het helemaal kwijt. Want ik was toch op zoek naar laarzen?

Ik denk dat mijn man niet de enige is die niets van het winkelgedrag van vrouwen begrijpt. Is het je weleens opgevallen dat er in een drukke winkelstraat altijd een paar mannen voor een winkel staan te roken of op hun mobiel staan te pielen? Vrouwen zie je vrijwel nooit buiten wachten op hun winkelende man. Zij staan er juist met hun neus bovenop en ik denk op verzoek van de man. Zodat ze haar mening kan geven. Want waar vrouwen zo veroordeeld worden op hun shopgedrag en eindeloze honger naar schoenen en kleding worden ze maar wat graag ingezet als personal stylist. Ik loop vaak genoeg op een herenafdeling in de rondte op zoek naar een andere maat of andere kleur terwijl manlief zit te wachten in de kleedkamer. Om vervolgens een uitgebreide beoordeling te geven of het staat, niet te klein of niet te groot is. De mening van de vrouw is voor de meeste mannen toch heel belangrijk. Mannen hebben dan misschien een andere manier van winkelen, zij vinden de mode net zo belangrijk. Dat gezeur altijd over vrouwen en haar shopgedrag. Een vrouw wil gewoon haar perfecte versie vinden. Hoeveel mannen laten hun auto wel niet pimpen bij aankoop. Zij nemen vaak geen genoegen met de ‘gewone versie’. Juist mannen zijn de laatste tijd behoorlijk trendsettend geweest op modegebied. En misschien ligt het wel aan mij maar ik heb het idee dat er toch veel vrouwelijke invloeden zijn in de mannenmode. Spijkerbroeken worden steeds slanker gesneden en er zijn er genoeg die zelfs in een skinny jeans rondlopen, de haren moeten het liefst zo lang mogelijk om het vervolgens in een knot te draaien, enorme sjaals zijn tegenwoordig ook heel hip voor de man en als ze het dan nog niet warm genoeg hebben kunnen ze er ook nog een coltrui onder aantrekken. Om nog maar niet te spreken over de schoudertassen die schuin op de heup worden gedragen. Het lijkt mij dus dat die vrouwen helemaal niet zo gek zijn, anders zou je er toch geen voorbeeld aan nemen?

Mijn kleine Puck van 4 jaar deelt sowieso mijn mening. Nadat manlief zijn skinny jeans en lang shirt tot over de billen ( à la Kanye West ) had aangetrokken vroeg zij met een mierzoet stemmetje; “ Papa, waarom heb je de jurk van mama aan? ”. 😉

 

 

You might also like