Makkelijke Minestronesoep

Instagram

did not return a 200.
Minestronesoep

Italiaanse minestronesoep is een lekkere gevulde maaltijdsoep. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag of in het weekend. Alles zit erin en zonder al teveel gedoe staat deze minestronesoep zo op tafel. Hierbij mijn recept waarop jij natuurlijk eindeloos kunt variëren.

Voor 4-6 personen.

Ingrediënten;

1 grote rode ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijn gesneden)
2 courgettes (blokjes)
300 gram wortels (plakjes)
1 rode paprika (stukjes)
1 groene paprika (stukjes)
1 hand sperziebonen (gedopt en gehalveerd)
1 blikje kidneybonen
1 blikje cannellini bonen
2 blikjes blokjes tomaat in tomatensaus
1 hele chorizo worst  (optioneel) (in plakjes en halveren)
3 groentebouillonblokjes
2 handjes gedroogde pasta (fusili)
olijfolie
rode wijn
zout en peper
gedroogde chilipeper uit molen
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
parmezaanse kaas
bosui
stokbrood
pesto
jalapeno pepers

Zo doe je het;

De ui en knoflook bak je even aan in een scheut olijfolie. Dan voeg je er de wortels en Italiaanse kruiden bij. Goed blijven roeren en na een paar minuten mogen ook de courgettes en paprika’s erbij. Ook dit roer je een paar minuten goed door. Daarna voeg je er de tomaat in blokjes, sperziebonen, de bonen, bouillonblokjes, 1 1/2 liter water en een scheut rode wijn bij. Het mengsel laat je 20 min. zachtjes koken en dan voeg je de pasta toe en deze kook je beetgaar in de soep. Breng de soep op smaak met peper, zout en chilipeper.
Het vuur mag uit en als allerlaatste meng je de chorizo worst door de soep.

Serveer in grote kommen en bestrooi rijkelijk met bosui en parmezaanse kaas.
Het is ook lekker om er gesneden jalapeno pepers bij te serveren en wat stokbrood met pesto.

Buon Appetito!

You might also like

Leave a Reply