Kerstdagen = vrije dagen!

Instagram

did not return a 200.
kerst

Voor mij is de laatste maand van het jaar altijd een chaos. Naast mijn toch al drukke agenda met vier kinderen is er ook Sinterklaas met alles d’rop en d’ran, de 40-jarige verjaardag van manlief, kerst en oudejaarsavond. Dus een maand van regelen en shoppen. Sinterklaas kwam dit jaar weer bij ons op bezoek maar ik moest de zakken zelf vullen met cadeaus. Dus shoppen geblazen! Manlief werd dit jaar 40 en ik had een weekend-tripje New York in de planning. Op zijn verjaardag naar “The city that never sleeps”, hoe leuk zou dat zijn?! Alleen meneer was de afgelopen weken nogal besluiteloos over het wel of niet laten verwijderen van zijn keelamandelen. Hij kon dit jaar nog geholpen worden en hoefde het alleen nog maar aan te geven. Geloof mij, het was heel lastig om zonder de verrassing te verraden erachter te komen wat hij nou precies ging doen. Vliegen na een dergelijke operatie lijkt mij niet wenselijk, wat het plannen van een tripje voor mij onmogelijk maakte. Bloednerveus werd ik ervan!

De kinderen hebben in de laatste weken voor de kerstvakantie ook een volle agenda waardoor je als moeder een aardig to-do-lijstje hebt:

– mentorgesprek school
– oudste dochter gaat naar Berlijn dus vroeg brengen en laat halen
– helpen met crea-ochtend op school
– zoon moet zijn werkstuk inleveren voor de kerst
– voorlichtingsgesprek school
– glazen potjes mee naar school voor een windlichtje
– twee studiedagen voor de kinderen
– naam op hapjes-lijst voor het kerstdiner voor twee klassen
– zoon heeft uitje naar het gemeentehuis dus lunchpakket mee
– orthodontist afspraak
– twee oudsten hebben een schoolfeest dus outfit kopen
– of ik wil helpen op de avond van het kerstdiner
– heb ik de GGD formulieren nou al ingeleverd voor de schoolarts?
– gepast geld klaar leggen voor schaatsuitje, kaartje voor schoolfeest, kaartje voor gala
– (gelabeld) servies meegeven naar school

En dit waren nog niet eens alle agendapunten maar hoe meer Kerst in zicht kwam en ik af en toe dacht; “ pfffff!!! “, toen…

Ik al shoppend in de stad mijn spiegelbeeld zag in een winkelruit en zag dat ik mijn broek binnenstebuiten aan had. We ons zo erg hadden verslapen dat de school al een half uur was begonnen voordat we het schoolplein opliepen. Toen zoonlief op de dag van het schoolfeest vertelde dat het eigenlijk een gala was. En dat we dus op die dag nog op zoek moesten naar een gala outfit. En toen bleek dat het schoolfeest/gala van de twee oudsten op dezelfde avond viel en op dezelfde tijd maar uiteraard niet op dezelfde locatie. Toen ik mij op de avond van het kerstdiner realiseerde dat ik alleen maar een ‘hapje’ had gemaakt voor de jongste en niet voor mijn middelste. Toen ik er twee dagen voor kerst achter kwam dat er niet twee maar één Nike joggingbroek in het pakket zat dat ik had besteld als kerstcadeau voor de jongens.

…. was het eindelijk 24 december. Laat in de middag kwamen we thuis, blij dat we dat overvolle winkelcentrum uit waren. Mijn hele to-do-lijstje afgevinkt en alle, alle boodschappen in huis. Heerlijk mijn joggingpak aan en genieten van kerstavond.
Totdat manlief met de vraag kwam; “ Wat eten we vanavond eigenlijk? “.
Euhh…?! Ik zal blij zijn als het morgen is, ben ik lekker vrij!

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply