Hoeveel kopjes koffie mag je per dag?

Instagram

has returned invalid data.
Koffie

Confession; ik ben ietwat koffie verslaafd. Ik drink aardig wat latte macchiato’s weg want ik vind de smaak van koffie echt heerlijk! Dat heb ik niet alleen met het drankje, maar ook met bijvoorbeeld gebak, ijs of een snoepje met koffiesmaak.
Sinds we een hightech koffiemachine in huis hebben die à la minuut de heerlijkste bonen voor je maalt + een heuse melkschuimer zijn de latte macchiato’s als het aan mij ligt ook thuis niet meer aan te slepen. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten dat de hele dag koffie met melk drinken niet bepaald goed is voor de lijn, dus dat is al een hele goede reden om te minderen. Maar hoe zit het met de cafeïne? Hoeveel cafeïne mag je eigenlijk per dag? Ik heb het opgezocht;

Koffie gezet met een papieren filter.
4 kopjes per dag

Koffie van koffiepads
4 kopjes per dag

Oploskoffie
4 kopjes per dag

Espresso
2-3 kopjes per dag

Koffie van cups
2-3 kopjes per dag

Een tijdje geleden ben ik voor twee weken gestopt met het drinken van koffie. Het waren echt twee hele moeizame weken, helemaal omdat mijn lichaam het ineens zonder cafeïne moest doen en deelde daarvoor een flinke straf uit; een week lang knallende hoofdpijn. Daardoor besefte ik wel dat koffie een behoorlijk invloed heeft op mijn lichaam dus ik houd mij nu keurig aan bovenstaande advies.; ik mag echt maar max. 3 kopjes per dag.

Bron: Voedingscentrum

Koffie

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply