Hoe onaardig kun je zijn?

Instagram

has returned invalid data.
Hoe onaardig kun je zijn?

Soms heb je van die situaties waar je nog heel vaak aan terug denkt omdat je niet hebt gereageerd zoals je eigenlijk had willen reageren. Zo ook dacht ik vaak met kromme tenen terug aan de ontmoeting met deze alleraardigste vrouw; Een shopsessie samen met mijn zusje en onze dochters eindigde op een terras voor wat krachtvoer. Omdat wij met zijn vijven waren vroeg ik aan een dame en heer op leeftijd aan het buurtafeltje of één van hun stoelen vrij was. Waarop de dame in kwestie mij aankijkt en zegt;” Er zit toch niemand? Of wel soms?”. Waarop ze haar man innemend aankijkt en mij belachelijk maakt over die ‘domme vraag’ die ik haar net stelde.
Ik vind van mijzelf dat ik best adrem of in ieder geval niet op mijn mondje gevallen ben, maar ik was volledig uit het veld geslagen. Ik ging zitten en focusde mij op de kinderen. De dagen erna heb ik er veel aan teruggedacht. Over wat ik allemaal wel niet had kunnen zeggen om haar even flink op haar nummer te zetten. Maar ik kon eigenlijk helemaal niks verzinnen waarvan ik dacht dat het nut had gehad. En tot op de dag van vandaag heb ik nog geen idee wat ik had kunnen zeggen. Het enige waar ik aan blijf denken is; hoe verschrikkelijk onaardig kun je zijn?

Foto Jose Chan

Trackback from your site.

You might also like

Comments

 • Stella

  Written on 31 augustus 2017

  Wat onaardig inderdaad! Bij dat soort mensen klap ik ook vaak dicht. Ik had zoiets laatst nog: ik zat op de pont te wachten met mijn zoontje van bijna 2. Ik gaf hem aalbessen, vraagt een oudere vrouw naast me ‘zit daar suiker in?’. Dus ik, half verbaasd: eh nee, deze komen van de moestuin? ‘Ja’, zegt ze pinnig, ‘maar dan zit er nog wel suiker in’. Ik knik begrijpend: ‘ja fruitsuikers?’ zoals in ieder stuk fruit zit. Zegt ze soort van boos: ‘dat is hartstikke slecht voor kinderen!’ en ze begint tegen haar man te klagen, zuchten en steunen.
  Dat vond ik ook heel onaardig. Plus, waar bemoeide ze zich mee? Heb niks meer teruggezegd. Wel mijn zoon nog 2 koeken gegeven 😛

 • Maaike

  Written on 1 september 2017

  Nou ja zeg?! Dat is inderdaad heel onaardig! Waar bemoeit die vrouw zich mee?!

Leave a Reply