Heerlijke havermout ontbijtmuffins

Instagram Slider

  • Virgin cocktails bamboa    cocktail sundaymood tb bamboa
  • Twee!! avonden ben ik bezig geweest om al mijn fotos
  • Wanneer je alleen even gaat kijken bij de puremarkt
  • Sunshine please!    minime dochter instamom mamablogger daughter
havermout ontbijtmuffins

Mijn kinderen zijn dol op deze heerlijke havermout muffins. Super makkelijk om te maken en het is een lekker en voedzaam ontbijt. En ze doen het ook goed als tussendoortje. Hier een lekker recept voor de banaan-walnoot-chocolade variant:

Ingrediënten voor 10 muffins:

200 gram havermout
125 ml melk
2 eieren
2 bananen
2 theelepels bakpoeder
honing
1 theelepel kaneel
1 theelepel cacaopoeder
5 walnoten
10 gram pure chocolade (85%)

Zo doe je het:

Oven voorverwarmen op 170 graden.

De havermout, eieren, bananen in stukjes, bakpoeder, cacao, kaneel en honing doe je in een kom en mix je met een staafmixer tot een smeuige massa. Of je mixt de ingrediënten in een keukenmachine. Dan pel je de walnoten en breekt ze in niet te kleine stukjes en je hakt de chocolade in brokjes en deze schep je door het beslag.
Je vult de muffinvormpjes ongeveer driekwart met het beslag en bakt ze in 25-30 minuten in de oven gaar.

Met dit recept kun je eindeloos variëren. I.p.v de cacao, chocolade en walnoten kun je er bijvoorbeeld ook wat meer kaneel, een appel en een handje rozijnen in doen. En wat dacht je van wat bosbessen en een eetlepel kokos? Allemaal even lekker!

Tip! Het kan zijn dat als je in het bakblik papieren muffinvormpjes gebruikt de muffin na het bakken heel erg aan het papiertje blijft plakken. Om dat te voorkomen maak ik deze muffins in bakpapier, deze trek je er na het bakken zo vanaf en houd je de muffin heel.

 

 

 

 

You might also like