Een heerlijke eiwitrijke Indiase maaltijdsoep!

Instagram

has returned invalid data.
Linzensoep Rens Kroes

Als het aan mij ligt staat deze heerlijke soep met Indiaase twist van Rens Kroes meerdere keren per week op het menu. Ik denk alleen niet dat mijn kinderen daar heel blij van worden maar omdat zij zo dol zijn op mijn macaronischotel combineer ik het vaak ; zij de macaroni en ik de soep. Deze vullende maaltijdsoep vol met groenten staat namelijk net als de macaronischotel zo op tafel.

Het recept van de favoriete macaronischotel van mijn kinderen vind je hier!

De zoete aardappel, linzen en kruiden maken deze soep heel erg gezond. Een eiwitrijke aanrader, geloof mij… je zult de koolhydraten niet missen!

Wat heb je nodig:

1 rode ui
2 teentjes knoflook
1/2 el kokos olie
180 gr rode linzen
2 middelgrote zoete aardappels
3 middelgrote winterwortels
2 bosuitjes
1/2 tl laospoeder
1/2 tl kardemompoeder
1/2 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
1 tl ketoembar
1 tl djinten
mespuntje cayennepeper
2 biologische groentebouillonblokjes

Zo doe je het:

Snipper de rode ui en de knoflook. Bak de ui in de kokosolie ongeveer een minuutje in een soeppan. Dan mag de knoflook en alle specerijen erbij en bak je deze ongeveer 2 minuutjes mee. Dan voeg je 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe. Spoel de linzen met koud water af en voeg deze toe aan het kokende bouillonwater. Rasp 1 zoete aardappel en snijd de ander in blokjes. De wortels snijd je in plakjes en de bosui in ringetjes. Als de linzen 5 minuten gekookt hebben mogen de groenten erbij. Kook de soep in 15 minuten gaar. Laat de soep daarna nog 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.

Ik vind het lekker om nog wat extra bosui over mijn kom soep te strooien en ik voeg altijd een lepeltje sambal toe voor wat extra pit.
Dank je wel Rens Kroes voor deze topper van een soep!

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply