Ervaar jij s’ochtends stress?

Instagram

has returned invalid data.
My Reports

Doordeweekse ochtenden kunnen echt stressvol zijn, helemaal als je jonge kinderen hebt. Trust me..I know!
Er zijn heel veel tips om die hectische ochtenden wat gesmeerder te laten lopen; zoals kleding s’avonds klaar leggen, schooltassen alvast vullen etc. Dat is inderdaad handig maar voor mij heeft eigenlijk altijd 1 ding heel goed gewerkt om niet te laat en buiten adem op school en daarna op het werk aan te komen. Ik stond ruim een half uur eerder op dan de kinderen. Ik ging als eerste douchen, aankleden ( Ik bedacht vaak we de avond ervoor wat ik de volgende aan zou trekken of legde het zelfs al klaar ), mijn make-up op en deed mijn haar. Vaak had ik zelfs nog tijd voor een kop thee en een kom yoghurt. Langzaam kwamen dan de kinderen op gang en doordat ik helemaal klaar was met mijn ‘eigen dingen’ kon ik ze ontspannen helpen met alles. Daardoor kreeg ik rust in mijn hoofd. En tja…zo werkt het nu eenmaal met kinderen, als jij niet gehaast bent dan hebben je kinderen ook niet zo snel de neiging om tegen te stribbelen. Ik heb geen hele jonge kinderen meer, maar na vijf jaar thuismoederen tijdelijk weer een baan. Toch merk ik nu ook weer doordat ik wat eerder opsta en redelijk ontspannen in de rondte loop dat het een positieve invloed heeft op de kinderen. Het vroege opstaan is misschien een beetje wennen in het begin maar ik vind de rust die het met zich meebrengt op zo’n ochtend echt meer dan de moeite waard!

Trackback from your site.

You might also like

Comments

  • najat Berrzal

    Written on 10 februari 2017

    Hier wil ook weer gaan werken en heb sinds een paar maanden de jongens al lisgelaten in de ochtend. Eigen lunch klaar maken, cornflakes pakken ze ook inmiddels zelf en ik sta pas op als ze weg zijn.

    Mijn man staat ook rond die tijd op dus hij houdt een oogje in het zeil. Komt daarbij dat ze al 13 jaar zijn. Dat scheelt enorm.

    Babies in huis is heerlijk, maar als je je leven langzaamaan weer begint terug te krijgen is ook fijn

Leave a Reply