En toen was ik een veertiger…

Instagram

has returned invalid data.
En toen was ik veertig

Nooit heb ik echt stil gestaan bij mijn leeftijd. Niet toen ik 25 werd, niet bij 30 en ook niet bij 40. Maar inmiddels dus wel, het houdt mij flink bezig en dat komt eigenlijk alleen maar door anderen. Want dat 40 worden nogal een dingetje is bij veel mensen, nou dat kan ik je vertellen! Ik was helemaal niet met het getal bezig maar in de aanloop naar ‘The Big Day’ werd er vaak de nadruk op gelegd dat ik wel helemaal 40!? zou worden. En dan niet bepaald in positieve zin, maar meer alsof mijn leven nu toch echt wel bijna over zou zijn.

“Welcome to the club!”

Op de dag zelf werd ik door velen behalve gefeliciteerd ook verwelkomd met de zin “ Welcome to the club’! Nu ben ik nooit echt een club-type geweest, maar van deze club had ik echt nog nooit gehoord. Ik vond leeftijd maar een getal en voelde daar verder niks bij, maar het is nu toch wel veranderd. Behalve dan dat het mij nu ineens opvalt dat een nieuwe collega, die ik overigens echt zie als iemand met wie ik als ‘ouder persoon’ gewoon kan levelen, gewoon 15 jaar jonger is! 15 Jaar! Of dat je oog valt op een vlog waar 2 redelijk bekende bloggers/influencers beweren dat zij het zich niet kunnen voorstellen dat je niks aan je hoofd laat doen als je al de veertig ben gepasseerd. En op internet las ik dat een broek met scheuren na je 35ste toch echt niet meer kan. Dat is iets voor de jongere generatie. Ik heb er toevallig twee, het zijn dan wel nette ienieminnie scheuren, maar ik vind het oprecht nog best kunnen.

Dat er dingen veranderen als je ouder wordt dat heb ik allang ondervonden. En dat was al voor dat ik veertig werd. Ik word namelijk al een hele tijd met ‘u’ aangesproken en ja daar moest ik wel even aan wennen. (dat kun je allemaal hier lezen). En vroeger, na een nacht waarbij ik mijn bed inrolde en de klok 03:00 aangaf, kwam ik de volgende ochtend vroeg moeiteloos mijn bed uit. De laatste jaren ben ik een paar dagen van slag als ik later dan 00:30 naar bed ga. En twintig jaar geleden zat ik absoluut strakker in mijn vel, totaal geen last van de zwaartekracht zeg maar. En ja, mijn huid heeft meer hulp nodig en ik ben dan ook flink aan het experimenteren met allerlei crèmes, lees hier maar.

Al die momenten voelde ik mij soms wel een beetje oud, echt een beetje, maar nu heb ik het gevoel dat ik het officieel ook ben.

Damn you all!! Ik werd gewoon 40, niks aan de hand en nu ben ik dus ‘’ al 40 ‘’ !! Oh…41 inmiddels…!Aargghh!

Foto:Jose Chan

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply