Een paar gezondheidsvoordelen van superfood Kurkuma!

Instagram

did not return a 200.
Kurkuma

Kurkuma
Superfood kurkuma is een specerij uit India, ook wel ‘Het Heilige kruid’ genoemd, en komt van de plant Curcuma Longa. Ik ben van Indische komaf dus ik ken de specerij als koenjit. De geelwortel wordt voornamelijk gebruikt in Oosterse gerechten, zoals curry’s. Maar je ziet kurkuma steeds vaker in het ingredientenlijstje voorbij komen van andere soort recepten zoals soepen, salades, ontbijtgerechten en verschillende soorten dranken zoals thee en smoothies, Ik heb kurkuma gebruikt in mijn recept voor chocoladerotsjes.
Het gele poedertje geeft alles een bijzondere smaak. Ook geeft het gerechten een intense gele kleur, daarom wordt het ook wel de Indiase saffraan genoemd. (Kurkuma is alleen een stuk goedkoper.) Het kan zelfs als inkt gebruikt worden. Kurkuma toevoegen aan je voeding brengt ook gezondheidsvoordelen met zich mee. Dit komt door de anti-oxidant curcumine in de geelwortel.

Verschillende voorbeelden van de voordelen zijn…

-Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
-Het helpt je stofwisseling een handje en het stimuleert de vetverbranding.
-Het werkt bloeddrukverlagend.
-Het werkt ontgiftend.
-Het kan een positieve invloed hebben op ziektes als Ziekte van Crohn, Psoriasis, verschillende vormen van kanker, reuma en darmproblemen en nog veel meer.
-Het is een natuurlijke pijnstiller.
-Het helpt bij menstruatieproblemen.
-Het werkt schimmeldodend.

Het schijnt dat kurkuma niet heel makkelijk door ons lichaam wordt opgenomen. Echter, samen met een snuf zwarte peper kan het lichaam het wel. Dit komt door de stof pepine die in peper zit.

Kurkuma is o.a. te vinden in het schap met de oosterse producten in de supermarkt.

 

Bron mens-en-gezondheid.infonu.nl

 

 

 

 

You might also like

Leave a Reply