City Report Barcelona! Santa Maria del Mar

Instagram

did not return a 200.

Elke keer dat ik in Barcelona ben breng ik een bezoekje aan de kerk Santa Maria del Mar. Hij ligt in het hart van mijn favoriete wijk La Ribera (El Borne). Een prachtige basiliek volledig in de gotische stijl gebouwd. Waarschijnlijk komt het door de smalle straatjes van de wijk waar deze kerk tussen staat want bij binnenkomst zul je verbaasd staan over de indrukwekkende omvang van de basiliek. Maar ook de enorme hoogte, de prachtige beelden, het mooie roosvenster aan de westgevel, de lichtval door het glas in lood…op deze plek krijg ik altijd een gevoel van rust. Ik kom hier even tot mijzelf en ik brand een kaarsje. Een bezoek aan de basiliek is gratis maar je kan voor een klein bedrag een rondleiding krijgen waarbij je veel informatie krijgt over de geschiedenis en religie van de kerk. Tijdens de toer ga je ook naar het dak van de kerk waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

Basílica Santa Maria del Mar, Plaça de Santa Maria, Barcelona My_City_Reports01

 

 

City Reports

You might also like