Basisrecept voor jouw eigen huisgemaakte granola

Instagram

did not return a 200.
Granola

Ik hoor het steeds vaker…mensen die niet kunnen kiezen uit al die soorten muesli’s en cruesli’s in de supermarkt. Maar waarom kiezen als je zelf je granola kunt samenstellen? Gewoon in je eigen keuken! Zoveel lekkerder, want je gebruikt alleen ingrediënten die jij lekker vindt, het is super makkelijk om te maken en het is goedkoper. Hieronder vind je het basisrecept welke je helemaal kan aanpassen naar jouw eigen smaak.

Ingrediënten

200 gram havervlokken als basis
75 gram zaden en/of pitten, bijvoorbeeld; pompoen, lijnzaad, sesam, zonnebloem, etc.
150 gram noten, bijvoorbeeld;walnoot, hazelnoot, cashew, pistache, paranoot, amandel, etc.
50 gram kokosrasp (optioneel)
5 eetlepels honing of ahornsiroop
4 eetlepels kokosolie
Snuf zeezout
Flinke snuf kaneel en/of cacao

Zo doe je het;

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Alle ingrediënten meng je in een kom en leg je daarna goed verspreid op een bakplaat (bekleed met bakpapier) in de oven.
15 Minuten bakken en tussentijds 1x omscheppen.

Vervolgens laten afkoelen en goed doorscheppen om klontjes te voorkomen.
Naar smaak kun je er gedroogd fruit aan toevoegen zoals, rozijnen, cranberry’s of abrikozen. Of lekker kokos chips, cacaonibs of gojibessen.
Bewaar de granola in een weckpot of in een tupperwarebak.

 

 

 

You might also like