Aargghh..ik word 40!

Instagram

did not return a 200.
40

Veel vrienden en kennissen die net als ik uit het bouwjaar 1976 komen heb ik horen ‘ klagen’ over hun aankomende verjaardag van 40 die dit jaar gaat plaatsvinden. Ik stond er nooit echt bij stil. Leeftijd is in mijn ogen maar een getal. Natuurlijk merk ik wel dat sommige dingen anders zijn sinds ik de 35 ben gepasseerd. Vroeger kon ik bijvoorbeeld eten wat ik wilde zonder ook maar een grammetje aan te komen. En ik ben van mening dat ik inmiddels voor bepaalde kledingstukken wel een beetje te oud ben. Als ik na een avondje uit later dan 01.00 in mijn bed lig, dan heb ik daar toch zeker 2 dagen last van. En ja..ik heb hem gezien..de zwaartekracht staat op de hoek naar me te kijken.
Maar ik voel mij nog jong! Dus ik dacht altijd; laat die beruchte leeftijd van 40 jaar maar komen.

Toch ben ik er de laatste maanden iets anders over over gaan denken. Ik kan mij dan nog wel jong voelen, maar wie kunnen je beter een spiegel voorhouden dan je eigen kinderen? En vreemd genoeg doen ze dat de afgelopen tijd aan de lopende band. Zo vinden ze ineens dat ik een vreselijke ouderwetse manier van whats’ appen heb?! Want behalve dat het te lang duurt voor mijn bericht bij ze aankomt, typ ik ook nog eens met 1 vinger? De tekst….’is aan het typen’…duurt volgens hun echt een eeuwigheid en is dus ook de reden dat ik tijdens een what’s-appgesprek ineens geen antwoord meer krijg. Want ‘ze waren allang niet meer online’. Dochterlief vroeg laatst aan mij of de tekst AC/DC op haar nieuwe shirt (die ze gekocht heeft vanwege de stoere kleur) het merk is of zomaar een tekst. Tsja…En hilarisch vinden ze het feit dat ik op Instagram foto’s like door het hartje aan te klikken. “Wat een omweg en zo ouderwets..je kunt toch gewoon 2x op de foto klikken mama?” En ook zoiets….mijn oudste zoon vindt zijn nieuwe lerares niet leuk want ze wilt alleen maar populair doen terwijl ze al ‘kapot’ oud is. “Hoe oud is ze dan ongeveer?” vraag ik. “Pfff, ze is al zeker over de dertig”. Nou ja?! En laatst zat ik met mijn jongste van 4 jaar in de McDonalds een ijsje te eten in de binnenstad waar ik mij heel erg stoorde aan het feit dat de dance muziek (sinds wanneer draaien ze muziek in dit soort gelegenheden?) wel erg hard stond. Mijn kleine meisje vond absoluut van niet en neuriede elk liedje tevreden mee. Het is overigens echt gek als zij de liedjes kent en ik niet.
En door al dit soort situaties denk ik nu toch…Mijn god! Ik word gewoon 40!

Bedankt jongens!

 

 

 

 

You might also like

Leave a Reply