5 DINGEN….die ik als moeder altijd vergeet!

Instagram

has returned invalid data.
5 dingen

Tsja….wat zal ik zeggen. Ik vergeet weleens wat. Alleen als je een moeder bent zijn het niet de meest handige dingen om te vergeten.

1. Kijkdagen bij zwemles. De dagen staan echt netjes op het bord aangegeven, maar toch…. Ik heb weleens in de kleedkamer zitten wachten op mijn kleine mannetje terwijl alle andere moeders aan de rand van het zwembad zaten. Het feit dat ik de enige in de kleedkamer was deed zelfs geen belletje doen rinkelen. En uiteraard kwam de vraag; “Mama, waar was je nou?”. Wat voelde ik mij schuldig!!

2. De kaarsjes voor op een verjaardagstaart. Die blijk ik erg vaak op het moment suprême helemaal niet in huis te hebben. Gelukkig hebben we een lieve buurvrouw met een fijne voorraadkast, maar ik kan je vertellen dat waxinelichtjes ook prima werken. Het staat natuurlijk alleen super knullig.

3. Schoentjes vullen. Tijdens de Sinterklaasperiode komt het wel eens voor dat ik laat op de avond, als ik eindelijk in bed lig, besef dat er nog schoenen gevuld moeten worden. Gelukkig heeft de Goed Heiligman ons huis nog nooit overgeslagen. De tandenfee daarentegen….

4. Over de feestdagen gesproken…Ik vergeet in eerste instantie altijd zo’n adventkalender te kopen. En als ik hem dan eenmaal in huis heb vergeet ik hem weer elke dag aan de kleinste te geven zodat ze altijd de chocolaatjes van meerdere “dagen” mag eten.

5. Huishoudelijke mededelingen van school. Voor een knutselproject moet er een glazen potje of eierdoos mee, een ov-chipkaart voor een uitje of een formulier dat weer getekend terug moet. Het gekke is dat ik het wel altijd klaar heb liggen, maar vergeet mee te nemen of te geven. Gelukkig kunnen je kinderen helpen onthouden. “Ik moest van de juf aan mijn moeder vragen of ze het mee wilt geven”.

You might also like