Ramen is het perfecte comfortfood

Instagram Slider

  • Zo dankbaar voor alle lieve reacties op mijn vorige post
  • Nooit eerder gehad maar keek nu echt uit naar het
  • Ik heb een blog geschreven over de hormonen in mijn
  • Het was even stil op mijn social media Ik heb
Ramen soup

Als Indisch meisje ben ik opgegroeid met bamisoep. Tot op de dag van vandaag is dit één van mijn lievelingsgerechten. Ook mijn kinderen geef ik al sinds dat ze klein zijn bamisoep en ook zij willen dit gerecht het liefst meerdere keren per week op het menu. Heerlijk met garnalen of kip, verse groenten, gefrituurde uitjes en (voor mij) een heet pepertje.
De japanse ramensoep is eigenlijk een variant op bamisoep en is zo ontzettend populair dat er nu restaurants zijn waar het alleen maar om deze heerlijk soep draait. Maar dat zo’n heerlijke, volle bouillon met noodles lekker is had ik je allang kunnen vertellen. Het is goed van smaak, voedzaam, lekker gezond en licht verteerbaar. Ramen is het perfecte comfortfood!

Wat is ramen?
Ramen is een japanse maaltijdsoep. Noodles in een heerlijke bouillon van vlees, kip of een vegetarische variant. Afgetopt met vlees, kip of vis, een half gekookt eitje en veel verse groenten.

Mijn lievelingsgerechten smaken altijd nog lekkerder als een ander het voor mij maakt dus hieronder een kleine selectie van plekjes in Amsterdam waar je kunt genieten van een dampende kom ramen. Ik ben er al bij een paar geweest, maar ik ga ze allemaal uitproberen!

Fou Fow Ramen
Eén van de eerste restaurants waar alles om ramen draait. Begonnen op de Elandsgracht, maar dat bleek al gauw te klein. Je kon er niet reserveren waardoor het vaak voorkwam dat je in de rij stond voor een plekje. Inmiddels is er nog een vestiging geopend op de van Woustraat, doordat het hier vrij groot is maak je een goede kans voor een heerlijke kom ramen.
Locatie: Elandsgracht 2 en van Woustraat 3

Cha House
Een hele leuke plek in Oost voor een japanse maaltijd. Behalve dim sum, sushi en andere heerlijke japanse gerechten hebben ze ook 3 verschillende soorten ramen op het menu staan.
Oh, en bestel vooral ‘gepofte rijstthee’ als drankje! Heel lekker!
Locatie: Linneausstraat 18

Leuk weetje: In Japan zijn +/- 45.000 sushi-restaurants en +/- 51.000 ramen-restaurants.

Vatten Ramen
Achter het succes van Vatten ramen zit een heuse japanse chef. Na dertien vestigingen in Japan, een vestiging in Tokyo,Taiwan en New York was Amsterdam aan de beurt. De vestiging in New York kreeg zelfs een beloning van Michelin.
Nou, als er een chef met een Michelinvermelding aan het roer staat wil ik daar zeker een ramen proeven.
Locatie: Kerkstraat 148. Binnenkort ook op de Zeedijk

Sapporo Ramen Sora
Sapporo Ramen wordt vaak genoemd als the place to be als het gaat om ramen. De noodles die je hier in de soep krijgt zijn geïmporteerd uit de plek waar ramen van origine vandaan komt. Overgoten met een bouillon die al dagen staat te pruttelen op het vuur, de lekkerste topping en klaar is je ultieme comfortfood.
Locatie: Ceintuurbaan 49

Weet jij nog een leuk restaurant waar ze lekkere ramen op het menu hebben staan?
Laat je het mij weten in een reactie hieronder?

Cha House

Cha House

 

Trackback from your site.

You might also like

Leave a Reply